Udruženje poljoprivrednika Srednja Bosna zahtjeva rješavanje njihovih problema

Članovi Udruženja poljoprivrednih proizvođača Srednja Bosna okupiće se danas ispred resornog ministarstva Srednjobosanskog kantona gdje će zahtijevati rješavanje njihovih problema.

Oni traže isplatu kantonalnih poticaja za primarnu poljoprivrednu proizvodnju za 2012. i 2013., isplatu federalnih poticaja za proizvodnje za 2012. i 2013., usvajanje kantonalnog i federalnog programa poticaja za 2014., te rebalans kantonalnog budžeta i povećanje poticaja s 300.000 KM na dva miliona KM.

Ove zahtjeve će uručiti premijeru SBK-a, Ministarstvu šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede SBK-a, Ministrstvu unutršnjih poslova SBK-a, Skupštini SBK-a, premijeru Federacije BiH, Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te Parlamentu FBiH.

Udruženje traži da zahtjevi budu riješeni, a u suprotnom za 20. mart najavljuju proteste i blokadu komunikacija na području SBK-a.

Iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača Srednja Bosna saopšteno je da su odabrali i pregovarački tim od sedam članova koji je spreman da dogovarom pokuša iznaći rješenje za tešku situaciju u poljoprivredi.

www.magazinplus.eu – FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close