Kultura življenjaLifestyleVisoko

Učenici OŠ „M.M. Bašeskija“ D. Moštre prikupili i donirali pomoć za Roditeljsku kuću …

Učenici  OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ D. Moštre prikupili i donirali pomoć za Roditeljsku kuću  u Sarajevu

 

Posljednjeg školskog dana, pred  proljetni raspust  završena je  akcija i donirana pomoć za Roditeljsku kuću  u Sarajevu. Kuća od srca je mjesto  gdje borave djeca oboljela od malignih bolesti , a uz njih  besplatno smještaj imaju i  članovi njihovih porodica iz  cijele F BiH.

Akciju  prikupljanja pomoći  inicirale su  Ajša Goralija i  Lamija Hadžiosmanović učenice Ve razreda područne škole u Radovlju uz  puno razumijevanje  njihovih namjera od strane učiteljice Selme i  menadžmenta škole  na čelu sa direktoricom Jasminom Uzunalić, tako da je  za potrebe ove kuće koja se samofinansira  obezbijeđena  zavidna količina prehrambeno- higijenskih  artikli i  određena količina lijekova. Nakon ukupljanja sredstava od strane učenika, a po  preporuci  projekt menadžera Kuće  Kubat Fikreta  kupljene su namirnice i lijekovi dok su  knjige, bojanke, igračke … donirani također od  učenika, sve upakovano i  distribuirano na odredište.

Prema izjavi aktera  zadovoljstvo je obostrano, direktorica OŠ  g-dja Uzunalić  ističe  zahvalnost učenicama na dobroj ideji  i  naravno  pruža punu podršku, uz napomenu da je ovo još jedna u nizu akcija koju je provela ili provodi ova škola.

G-din Kubat Fikret  se  iskreno zahvaljuje , posebno što se radi o ideji učenika vjerujući da oni najbolje spoznaju probleme  generacijski i  da je sretan da je to  donirano  iz jedne od visočkih škola  odakle je i njegovo porijeklo.

Vjerujući da će se ova saradnja još više učvrstiti i nastaviti  sa ovom praksom pomaganja  porodicama čija se djeca  nalaze na liječenju u Sarajevu,  pozivamo vas  uključite se i vi, svaka pomoć je dobro došla!

 

Foto by

Senad Goralija

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close