Visoko

Učenici Gimnazije „Visoko“ osvojili 1. mjesto za projekat „Ekstraktor“

U okviru Projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ učenici Gimnazije „Visoko“ osvojili 1. mjesto za projekat „Ekstraktor“

Na osnovu odluke Projektnog odbora o odabiru učesnika u Projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, Općina Visoko i predloženih šest mjesnih zajednica sa područja općine Visoko odabrani su za učešće u navedenom projektu, a koji će trajati od 2017. do 2019. godine.

U okviru navedenog projekta koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, kojeg sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, čiji je učesnik Općina Visoko sa još 25 jedinica lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine organizovana je aktivnost Start-up dan „Kreni“.

Cilj okupljanja bio je da predstavnici mjesnih zajednica, privrednici, predstavnici nevladinih organizacija i učenici srednjih škola sa područja općine Visoko, Zenice, Ilijaša i Kaknja predstave svoje ideje koje su društveno odgovorne.

Na osnovu prethodno organizovanog sastanka u Općini Visoko na kojem su prisustvovali predstavnici UNDP-a i Networksa, predstavnici udruženja, direktori srednjih škola i uposlenici Općine Visoko, odabran je 21 učesnik iz općine Visoko.

Predstavljeno je nekoliko projekata a kao najvažniji jeste projekat “Ekstraktor” koji je oduševio žiri i ostale učesnike i osvojio prvo mjesto, a predstavnici su učenici trećeg razreda prirodnog izbornog područja sa profesoricom Amrom Hrnjić iz „Gimnazije“ Visoko.

Ovom prilikom čestitamo učenicima i profesorima Gimnazije „Visoko“ i svim ostalim učesnicima sa područja naše općine koji su na najbolji način predstavili općinu Visoko.

Visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close