U21 BiH danas igra treći kvalifikacioni meč za EP: Možemo iznenaditi Švajcarsku

Selektor Darko Nestorović očekuje da će naš mladi fudbalski tim odigrati na najvišem nivou protiv Švajcarske u trećoj kvalifikacionoj utakmici grupe 9 za Evropsko prvenstvo 2017. godine na današnjem gostovanju (18.30 sati) u Bielu.

Zajedništvo i želja

Poslije dva poraza od Norveške sa 0:2 i Kazahstana 1:2, mladi reprezentativci naše zemlje žele ostvariti uspjeh protiv Švajcarske, koja je pobijedila u gostima Kazahstance 1:0 i nalazi se na drugoj poziciji sa tri boda, dok su naše nade posljednje bez bodova.

– Ne možemo prijetiti jakoj reprezentaciji Švajcarske, ali možemo da pružimo maksimum. Nadam se da će se igrači koji istrče na teren pokazati u najboljem svjetlu kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Iznenadila nas je ekipa Kazahstana, pa zašto i mi ne bismo iznenadili Švajcarsku. Sigurno će igrači biti maksimalno motivisani u nastojanju da osvojimo bodove. Zajedništvo i želja igrača su naši aduti, rekao je Nestorović.

Veznjak U21 reprezentacije BiH i Željezničara Damir Sadiković smatra da naš tim može do bodova u Bielu u odmjeravanju snaga sa selekcijom zemlje koja je poznata po uspjesima u mlađim kategorijama.

– Atmosfera u ekipi je odlična. Nekoliko novih igrača je među nama, družimo se i upoznajemo. Švajcarska je kvalitetna ekipa, ali nije nepobjediva. U određenim segmentima igre oni su ranjivi i mogli bismo to iskoristiti i doći do povoljnog rezultata, izjavio je Sadiković.

Napadač Alabacetea Kemil Festić (18) prvi put je u kadru naše mlade selekcije nakon što je nastupao za U19 tim BiH. Prije ovog španskog drugoligaša, nastupao je za švajcarski Luzern.

Odigrati kvalitetno

– Super je osjećaj biti među ovim igračima. Nadam se da ćemo donijeti tri boda sa ovog gostovanja. Protivnik je jak, ali vjerujem da ćemo pružiti kvalitetnu igru i pobijediti, optimista je Festić.

Što se tiče Švajcaraca, čiji je selektor Heinz Moser, oni imaju puno fudbalera stranog porijekla, a među njima je i napadač Haris Tabaković iz BiH.

Grupa 9
1. Engleska    1    1    0    0    1:0    3
2. Švajcarska    1    1    0    0    1:0    3
3. Norveška    2    1    0    1    2:1    3
4. Kazahstan    2    1    0    1    2:2    3
5. BiH    2    0    0    2    1:4    0

Danas
Švajcarska – BiH    (18.30 sati)
Norveška – Kazahstan    (18.45)

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close