KošarkaSport

U Tuzli počele pripreme košarkaške reprezentacije

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se priprema za kvalifikacione susrete za Eurobasket 2017. godine, jutros je u tuzlanskom Mejdanu imala prvi od  15 planiranih treninga, prije nego što otputuje na turnir u Celje, 4. augusta.

Selektor Damir Mulaomerović imao je na raspolaganju 12 reprezentativaca, s tim što centar Emir Sulejmanović nije trenirao zbog infekcije grla. Naknadno će se reprezentativcima pridružiti Nedim Buza, Edin Atić, Nemanja Gordić, Alex Renfroe, te Mirza Teleltović i Jusuf Nurkić.

– Iako sve momke dobro poznajem, ipak ćemo prvi dio priprema u Tuzli iskoristiti da se još bolje upoznamo, te da vidimo ko od mlađih igrača može konkurisati za ekipu kada budem pravio listu od 12 igrača koji će biti prijavljeni za kvalifikacije. Posebno me raduje da su svi momci spremni došli na pripreme – rekao je za Damir Mulaomerović.

Dodao je da svi igrači, bez obzira na iskustvo, imaju jednake šanse da se nađu na konačnom spisku za kvalifikacione susrete s Rusijom i Švedskom.

Selektor je nagovijestio da će taj spisak napraviti nakon turnira u Celju, na kojem će naša selekcija 4. augusta igrati protiv Belgije, a dan poslije protiv pobjednika iz susreta Slovenija – Portugal.

Rekao je da je zadovoljan uvjetima koje imaju u Tuzli, a sinoć je dobio obećanje premijera TK-a Bege Gutića da će reprezentativci imati maksimalnu brigu, kako ljekarsku, tako i logističku tokom priprema i kvalifikakcionih mečeva.

Osim Mulaomerovića, u stručnom štabu reprezentacije nalaze se Siniša Kovačević, Dževad Alihodžić i Edin Hadžić, zatim kondicioni trener Dario Novak, fizioterapet Elvir Bijedić i „tehniko“ Medin Duškaj.

Reprezentacija BiH nakon turnira u Sloveniji otputovat će u Sveti Martin na Dravi gdje će se pripremati od 7. do 16. augusta, a dan poslije otputovat će na turnir u Skoplje gdje će, uz domaćina, još nastupiti Belgija i Crna Gora.

Povratak u Tuzlu planiran je za 20. august gdje će naši najbolji košarkaši ostati do kraja kvalifikacija.

avaz.ba

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close