U srijedu prvi radni dan načelnice Amre Babić

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine poziva novoizabrane načelnike/ gradonačelnike općina/ gradova, čiji je izbor Centralna izborna komisija BiH potvrdila odlukama od 06. i 08. novembra ove godine, da u utorak, 13.11.2012. godine u 12:00 sati u Velikoj sali u Zgradi institucija BiH (Trg BiH 1, Sarajevo), prisustvuju ceremoniji na kojoj će im biti uručena uvjerenja o dodjeli mandata.

Poziv se ne odnosi na načelnike općina Istočni Drvar, Istočni Mostar, Vukosavlje, Srebrenica i Bosansko Grahovo čiji izbor Centralna izborna komisija BiH još nije potvrdila.

Centralna izborna komisija BiH poziva predstavnike općinskih vijeća/skupština općina/skupština gradova (sekretar OV/SO, dosadašnji predsjednik OV/SO ili druga osoba), da prisustvuju uručenju uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima/gradonačelnicima i da preuzmu uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim vjećnicima/odbornicima u svojoj izbornoj jedinici (važi za organe čiji je izbor potvrdila Centralna izborna komisija BiH).

U periodu 1996-2000. godina,  načelnik Općine Visoko bio je Kenan Jusufbašić (SDA), 2000-2004. Faruk Salčinović (SDP), 2004-2012. Munib Alibegović (SDA).

Sutra će Amri Babić (SDA) biti uručeno uvjerenje o dodjeli mandata načelnice Općine, dok će već prekosutra (srijeda), novoizabrana načelnica biti na poslu u svom kabinetu u zgradi Općine, te zvanično postati prva žena na čelu Općine Visoko.

Ismar Imamović
vipromo

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close