-TopSLIDEBiHPolitika

U rijeci Bosni pronađeno tijelo: Sumnja se da je riječ o drugom turskom radniku

DONJA GOLUBINJA KOD ŽEPČA

Kako saznajemo, tijelo su pronašli radnici firme, a kolegu su prepoznali po radnoj uniformi

U rijeci Bosni kod Donje Golubinje u Općini Žepče pronađeno je tijelo muške osobe, potvrđeno je za portal „Avaza“ iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Tijelo je pronađeno jutros u 10:45 na lokalitetu Hanovi, u mjestu Donja Golubinja kod Žepča.

Kako saznajemo, tijelo su pronašli pripadnici Specijalnog spasilački tima turske Kancelarije za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD). Radnici su kolegu prepoznali po radnoj uniformi.

– Pretpostavka zbog odjeće je da se radi o drugom radniku kompanije Cengiz Insaat za kojim su brojne spasilačke ekipe tragale od 8. novembra – dodali su iz policije.

Spasioci od jučer pretražuju dio terena za koji su vjerovali da se na tom prostoru nalazi drugi radnik iz Turske.

Osim Federalne uprave civilne zaštite, u potragu je bio uključen i tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH, pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske, CZ Žepče, PU Žepče, pripadnici GSS Zenica, Specijalne jedinice MUP-a ZDK te radnici kompanije Cengiz Insaat koji od početka pomažu u potrazi na lokacijama na kojima se odvija potraga, kao i ronioci Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom (FUCZ).

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close