Visoko

U ponudi imamo suvenire koji gostima bude lijepe uspomene …

Vlasnik suvenirnice na Ravnama: U ponudi imamo suvenire koji gostima bude lijepe uspomene na boravak u našoj zemlji

Masovniji dolasci gostiju u Visoko donijeli su zadovoljstvo i vlasnicima suvenirnica na ulazu u Prahistorijski podzemni labirint tunela Ravne, koji svoje štandove i suvenirnice svake godine pokušavaju učiniti što ljepšim i pristupačnijim brojnim gostima. S vlasnikom jedne od suvenirnica razgovarali smo o brojnim interesantnim temama, te saznali i šta je to u ponudi, šta pojedini gosti traže, ali i da li se može zaraditi.

“Što se tiče ponude nastojimo je svakodnevno učiniti sve raznovrsnijom, pa tako u ponudi imamo brojne suvenire vezane za Bosansku dolinu piramida, ali i suvenire koji gostima budu lijepa uspomena na boravak u našoj zemlji. Cijene su prilagođene kupcima, bar tako mislimo, tako da za svakog gosta ima ponešto. Naglasio bih i da su naši obrti regularno prijavljeni i da na ovu djelatnost plaćamo i svoje obaveze prema državi, a posebno bih se zahvalio dr. Semiru Osmanagiću i Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ s kojom imamo poseban donacijski ugovor, ali i sjajan odnos.”, kazao je jedan od prodavača na Ravnama, Alija Agić.

Alija ističe kako se ovim poslom bavi već treću godinu, te kako bi bilo upitno mnogima čime bi se bavili da nije ovog projekta.

“Ne znam zaista šta bi mnogi od nas radili da nije ovog projekta i prilike da se bavimo prodajom suvenira. Od ovog posla ja izdržavam cijelu svoju porodicu, plaćam i sve doprinose, a što se tiče prodaje i zarade ne žalim se, a ukoliko projekat nastavi da raste ovim tempom sasvim je sigurno da će i za još veći broj Visočana biti posla i prostora za rad.”, kazao je Alija.

 

Piramidasunca.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close