BiHPolitika

U ponedjeljak Dan žalosti na području cijele FBiH

Kako nam je rečeno, ova odluka je donesena na prijedlog ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare, a zbog brutalnog ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koje se desilo jučer ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Adis Šehović i Davor Vujinović, sarajevski policajci koji su mučki ubijeni u ranim jutarnjim satima prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti, bili su dugogodišnji, iskusni policajci i ponos Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Obojica su nosili čin višeg policajca te, prema riječima njihovih starješina, su se mogli ponositi svojom službom.

Šehovića i Vujinovića su više puta pohvaljivali komesar i ministar unutrašnjih poslova. Šehović je posebno pohvaljen jer je učestvovao u hapšenju opasne kriminalne grupe 2012. godine u Sarajevu.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, rekli su iz Vlade FBiH.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close