U pobjedi juniorske reprezentacije BiH nastupili Enes Skopljak i Enes Sirćo

Muška juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se pod vodstvom selektora Zdravka Grbavca u Tuzli u sklopu nove faze priprema za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje će u drugoj polovini jula biti održano u našoj zemlji.

Danas su u maloj dvorani mejdana, pred oko 500 gledatelja, odigrali pripremnu utakmicu sa reprezentacijom Tuzlanskog kantona, koju su vodili Jasmin Mrkonja i Damir Cipurković.
Poslije zanimljive i borbene igre pobijedili su mladi reprezentativci BiH 31:28 (15:13).

Iako nekompletni, reprezentativci BiH sredinom drugog poluvremena osigurali su visoko vodstvo, a na kraju i pobjedu. U prvom dijelu igra je bila izjednačena i zabilježen je veliki broj poravnanja rezultata. U finišu tog dijela, mladići Zdravka Grbavca stekli su malu prednost i na odmor se otišlao rezultatom 13:15.

Najefikasniji igrači u pobjedničkom timu bili su Elmir Građan, Enes Skopljak i Muhamed Zulfić sa po 4 gol, a dok su po tri postigli Ivan Miličević, Stefan Janković, Damir Halilković i Nemanja Bezbradica.

U sastavu reprezentacije TK po četiri gola postigli su Bakir Buljugija i Haris Begić, a po tri Tarik Medžić, Emir Ferhatbegović, Gafar Hadžiomerović i Davor Kadić.

Na ovoj utakmici od aktivnog suđenja oprostili su se tuzlanski internacionalci Alija Hasić i Vladimir Jović, kojima su predstavnici RS BiH, članovi sudijske organizacije BiH i Kantona, te kolege i prijatelji uručili poklone i plakete. Među čestitarima i onima koji su im uručili poklone bili su i izbornik seniorske reprezentacije BiH Dragan Marković, te legende našeg rukometa Senjanin Maglajlija i Enid Tahirović.

Oni su sudili utakmicu prvih pet minuta, a nakon toga su ih zamijenili mladi Aleksandar Jović i Nedim Arnautović.

www.magazinplus.eu – Tuzla live

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close