U muzičkoj školi Avdo Smajlović održan koncert za austrijsku amabasadu

U petak 29.11.2013. održan je koncert u muzičkoj školi Avdo Smajlović u Visokom za austrijsku ambasadu u Sarajevu na kojem je prisustvovao austrijski ambasador, njegova ekscelencija Martin Pammer zajedno sa vojnicima austrijskog kontigenta iz Butmira.

Namjera direktora ove škole, kakanjca Armena Škobalja bila je da se austrijskoj delegaciji predstavi rad ove ustanove i talent koji posjeduju učenici koji je pohađaju.

Amabsador je sa gostima uživao u pripremljenom programu te je uslijedio i poziv za gostovanje muzičke škole u ambasadi u Sarajevu. Istaknuto je da će muzička škola iz Visokog nastaviti saradnju sa prijateljima iz Austrije ali i Njemačke.

Nedavno je zaslugama direktora ove škole obezbijeđena i stipendija prestižnog  “Johann Strauss” udruženja iz Njemačke za dvije učenice ove škole: Aminu Džinalić i Veroniku Bundić.

Koncert za prijatelje iz Njemačke će se održati u muzičkoj školi u oktobru 2014. godine i prisustvovati će mu predsjednik udruženja iz Njemačke, neki od članova udruženja i mnogobrojni gosti.

www.magazinplus.eu – kaportal.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close