BiHPrivreda

U maju prvi sadržaji u adrenalinskom parku u Varešu

Kompanija “Asaad al-akeel” i Općina Vareš nastavili razgovore o izgradnji zabavno-adrenalinskog parka

Projekt „Adrenalin park“ na području općine Vareš koji je javnosti predstavljen još 2017. godine, nastavljen je u srijedu razgovorom u uredu načelnika s predstavnicima investitora iz Kuvajta.

Kompaniju Assad Al-akeel koja je u Varešu prije tri godine kupila zemljište površine 150 dunuma predstavljao je suinvestitor i izvršni direktor Saad Al Omar sa svojim saradnicima, a pored načelnika Zdravka Maroševića i njegovih pomoćnika prisutni su bili predstavnici Javnog komunalnog poduzeća Vareš i Elektrodistribucije Zenica podružnica Vareš.

Na sastanku se  razgovaralo o svemu što je do sada urađeno i kakvi su planovi za ovu godinu.

Prema riječima investitora projekat se realizira zamišljenom dinamikom i u maju se može očekivati otvaranje restorana i nekih od sadržaja koji će biti u sklopu parka.

Posebna zahvalnost upućena je općinskim službama koje su omogućile što brže prikupljanje svih potrebnih dokumenata.

Posao za 40 osoba

Kako je ranije najavljeno, zabavno-adrenalinski park će sadržavati terene za paintball, sportske terene, šetnice, prostor za jahanje konja, mini zoološki vrt… Planirana je i izgradnja hotela i restorana a ljubitelji adrenalina moći će letjeti balonima na vrući zrak, voziti quadovima i spuštati se niz “zip line”.

Riječ je o projektu milionske vrijednosti koji bi, prema najavama, trebao zaposliti 40 osoba.

Biznisinfo

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close