BiHPolitika

U Konjicu novi sastanak nezavisnih načelnika

Nakon prošlomjesečnog sastanka u Sarajevu danas će u Konjicu biti održan novi sastanak načelnika i gradonačelnika koji su mandate dobili kao nezavisni kandidati, saznaju Vijesti.ba. Radi se o nastavku razgovora o konkretnim oblicima međusobne saradje načelnika i gradonačelnika, te općina i gradova koje vode.

Sa prošlog sastanka u Sarajevu upućena je poruka da kao nezavisni žele da se udruže kako bi bili efikasniji i bolji i kako bi se izgradio sistem gdje će svi imati pravo da dobiju ono što im pripada. Kako doznajemo, na sutrašnjem sastaku prisustvovaće i eksperti iz raznih oblasti koji bi zajedno sa načelnicima trebali osmisliti jasne modele međusobne saradnje ali i poduzimanje konkretnih mjera i poteza na poboljšanju standarda građana.

Sastanku u Konjicu prisustvovaće Fuad Kasumović (Zenica), Sead Džafić (Kalesija), Zlatko Hujić (Bosanski Petrovac), Zikrija Duraković (Bužim), Hasan Ajkunić (Bugojno), Ibrahim Hadžibajrić (Stari Grad Sarajevo), Amra Babić (Visoko) i Muhamed Ramović (Goražde).

 

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close