U Kiseljaku se gradi novi sportsko-rekreacijski centar

Na nedavno održanoj 24.sjednici Općinskog vijeća Kiseljak, između ostalih točki vijećnici su se izjasnili i o izgradnji sportsko-rekreacijskog centra odnosno Rješenju o proglašenju javnih interesa za iste.

Točka je izglasana uz samo jednu ruku protiv i to vijećnika Harisa Adrovića iz SBB-a nakon što na prošloj sjednici nije prošla premda je ova aktivnost dio Regulacijskog plana Kiseljak III, prethodno podržanog od istih vijećnika.

S obzirom da je ova točka kod Kiseljačana izazvala dosta pozitivnih reakcija odlučili smo istražiti o čemu se točno radi.

Tajnik Općine Kiseljak Dragomir Lučić za Bljesak.info kaže da se radi o aktivnostima usvojenim u Urbanističkom planu Općine koji je zatim razrađen u Regulacijskom planu- Kiseljak III za razdoblje 2013.-2023.

Dio potrebnog zemljišta je riješen, drugi korak je provedba Zakona o eksproprijaciji zemljišta odnosno otkup istoga jer se radi o projektu od javnog interesa za sve građane.

Nikola Grubešić, stručni suradnik za urbanizam i graditeljstvo, zaBljesak.info kaže da projekt podrazumijeva izgradnju brojnih sportskih sadržaja odnosno terena poput nogometnog, košarkaškog, odbojkaškog igrališta, zelenih površina itd.

Napominje kako osim zemljišta postoje i brojni drugi problemi odnosno zahtjevne aktivnosti koje se moraju provesti, premda se na prvu čini da projekt sam po sebi nije zahtjevan. Jedna od tih zadaća je, na primjer, i izmještanje dalekovoda.

Za ovako veliki projekt treba i vremena i novca stoga isti neće biti realiziran u potpunosti ove godine ali u Općini vjeruju da bi Kiseljačani već sljedeće godine osim u novoizgrađenoj trim stazi (prema Kreševu) mogli uživati i u ovim gore spomenutim sadržajima koji će dakle biti izgrađenu u naselju poznatom kao Kiseljak III (iza stadiona, prema Zeničkom putu).

IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close