BiHPolitika

U Kiseljaku otvoren vrtić “Ikre” koji će primiti 50 mališana

Povodom manifestacije “Dani vakifa 2017”

U Kiseljaku je, jučer poslije džuma-namaza, koji je predvodio reis Husein ef. Kavazović, upriličeno svečano otvorenje obdaništa „Ikre” pri MIZ Kiseljak. Projekt je koštao 400.000 maraka, a najvećim dijelom finansirala ga je kuvajtska humanitarna organizacija “En Nedžat”.

Prvi plan

– Kamen temeljac postavljen je tačno prije godinu, a evo danas otvaramo obdanište. Prvi plan je primiti do pedeset polaznika i uposliti najodgovornije osobe da rade s djecom – rekao je, između ostalog, Kenan ef. Bajrić okupljenima te zahvalio na podršci svim vakifima, a posebno Općini Kiseljak.

Općina Kiseljak je od samog početka podupirala ovaj projekt te oslobodila MIZ Kiseljak svih taksi koje prate ovakvu izgradnju.

vrtic556

Unutrašnjost vrtića

– Roditelji su najponosniji na djecu i njihove uspjehe. Svemu tome doprinosi odgoj i uvjeren sam da će ovaj vrtić ispuniti tu obavezu odgoja. Moj prijatelj Kenan ef. Bajrić, kada mi dođe s idejama, ja ne dopuštam sebi da ga odbijem i Općina će uvijek pomoći koliko je u mogućnosti i materijalno, ali i nematerijalno – rekao je načelnik Mladen Mišurić-Ramljak.

Rad od septembra

Ceremoniji otvaranja prisustvovalo je više stotina građana, a plan je da vrtić počne s radom već u septembru. U njemu će posao dobiti petero ljudi.

Autor: K. TOPALOVIĆ – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close