-TopSLIDEFotoVisoko

U Bjj areni Visoko održana promocija najnaprednijih članova ovog kluba … (video/foto)

U Bjj areni Visoko održana je promocija najnaprednijih članova ovog kluba povodom druge godišnjice od osnivanja

Inicijativom trenera Valjevac Mensura, te odlukom glavnog trenera Kapić Almira zajedno sa pomoćnim trenerima Nezir Muamerom i Borovac Amarom dodijeljene su diplome i plavi pojasevi članovima Osmanbegović Eminu, Nukić Edinu, Nukić Harisu i Biogradliji Arnesu.

Više o ovoj manifesaciji možete pogledati na slikama.

Brazilski Jiu-Jitsu (BJJ) je borilačka vještina koja se temelji na borbi čija je središnja tema vještine kontrole protivnika koji pruža otpor na načine koji ga tjeraju da se preda.
Zbog činjenice da je kontrola općenito lakša na tlu nego u stojećem položaju, veliki dio tehnike brazilskog jiu-jitsua (BJJ) je usredotočen na obaranje protivnika na tlo i hrvanje za dominantne kontrolne pozicije odakle se protivnik može učiniti bezopasnim.

Kontrolisati i nadvladati većeg, snažnijeg i agresivnijeg protivnika s malo snage ključna je tema sporta.
To se postiže korištenjem poluge, hvatova i položaja nad protivnikom.

Naši članovi stiču duboko razumijevanje rada i granica ljudskog tijela. Put do tog znanja fizički je i psihički zahtjevan. Članovi imaju koristi od znatno povećane fizičke spremnosti, sposobnosti rješavanja problema, samospoznaje vlastitog tijela i uma i mnogih društvenih prednosti zbog rada unutar velike grupe istomišljenika.
A sve to se postiže kroz zajedničko učenje i zabavljanje na treninzima.

BJJ pojas može simbolizirati mnoge stvari, kao što je vrijeme provedeno na parteru, vještina i
takmičarsko iskustvo – sve što nedostaje početniku.
Svi počinju sa bijelim pojasom. Ali nakon toga, slijedi vjerovatno jedan od najvažnijih pojaseva – plavi pojas.
Plavi pojas je više od pojasa druge boje oko struka. To je simbol da imate osnovno razumijevanje BJJ pozicija i da ih možete demonstrirati. Plavi pojasevi su često oni na koje se novi učenici ugledaju kada prvi put počnu trenirati, te su oni uzor svim novim bijelim pojasevima.

Još jednom koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane da započnete svoj put do sticanja crnog pojasa u brazilskoj jiu jitsu.
Crni pojas je bijeli pojas koji nikad nije odustao!

BJJ Arena Visoko trenutno vrši upis za osobe starije od 18 godina u početničku grupu, kao i upis djece različitih uzrasta, s ciljem i namjerom da ih upoznamo sa ovim sportom i osnovnim životnim načelima.

Za više informacija možete se javiti na našu facebook ili instagram stranicu (https://www.instagram.com/bjj_arena_visoko ; https://www.facebook.com/BJJArenaVisoko).

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close