U Beogradu sahranjen “mrzitelj Bosne” i ideolog zla Dobrica Ćosić

Književnik, akademik, prvi predsjednik Savezne Republike Jugoslavije, srpski “otac nacije” i ideolog zla Dobrica Ćosić sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu u prisustvu brojnih političara, kulturnih i javnih radnika. Sahrani jednog od predvodnika  i ideologa srpskog nacionalističkog pokreta u tadašnjoj Jugoslaviji, kao i pristalica Slobodana Miloševića prisustvovali su predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, ministri Ivica Dačić, Nikola Selaković, Ivan Tasovac, predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsjednik RS-a Milorad Dodik, bivši predsjednici Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica, brojni književnici, glumci, kompozitori, članovi srpskih političkih stranaka i nekadašnji aktivni političari.

U višesatnoj koloni posljednji pozdrav tvorcu čuvenog Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), što je u osnovi bio strateški program realizacije projekta tzv. velike Srbije, odali su Nikola Hajdin, Milovan Vitezović, Radomir Andrić, Matija Bećković, Duško Kovačević.

Na sahrani “mrzitelju Bosne” prisustvovali su još Emir Kusturica, akadmik Ivan Jevtić, frulaš Bora Dugić, glumice Jelena i Ivana Zzigon, Milorad Mišković, Milorad Vučelić, Dragan Đilas.

Čovjek koji se svim silama trudio da opravda notornu agresiju na BiH i genocid nad Bošnjacima, optužujući Bošnjake za izazivanje rata, sahranjen je na grobnom mjestu pored supruge Božice na Novom groblju u Beogradu.

(Tanjug)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close