„U-17“ reprezentativci odigrali kontrolnu utakmicu

Kadetska reprezentacija BiH danas je nastavila sa pripremama u Čitluku. Izabranici Sakiba Malkočevića su u prijepodnevnim satima odradili trening, a popodne su odigrali i kontrolnu utakmicu.

Reprezentativci će sutra odraditi još jedan trening i time završiti pripreme u Čitluku, smatraju da su spremni za kvalifikacione susrete u martu:

„Okupili smo se ovdje kako bi se pripremili za Elitnu rundu kvalifikacija. Smatram da smo već spremni i nadam se dobrom rezultatu na turniru“, rekao je Zinedin Mustedanagić.

Miloš Aćimović očekuje plasman na EP: „Treniramo u Čitluku već tri dana, atmosfera u ekipi je odlična. Danas smo odigrali i selektivnu utakmicu koja nam je poslužila da se još bolje uigramo. Očekujemo plasman na Evropsko prvenstvo, a ja se nadam da ću pomoći timu da napravi uspjeh.“

Alan Delić je zadovoljan radom na pripremama: „Trenirali smo kvalitetno na ovom okupljanju. Spremni smo za Elitnu rundu u Škotskoj i nadam se da ćemo se kvalifikovati na EP.“

Na test utakmici igrači su bili podijeljeni u „Plavi“ i „Bijeli“ tim, a pobijedili su reprezentativci u plavoj opremi sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Advan Kadušić u 22’.

U-17 Plavi – U-17 Bijeli 1:0

Stadion: „Bare“ Čitluk.

Strijelac: Advan Kadušić 22’.

U-17 Plavi: Alen Hodžić-Šarić, Ante Grbešić, Advan Kadušić, David Tešanović, Branko Trninić, Elvedin Herić, Harun Velić, Adnan Osmanović, Miloš Aćimović, Vladimir Kremenović, Kemal Salihagić (41. Edin Novaković).

U-17 Bijeli: Emir Ćutahija (41. Azir Muminović), Darko Todorović, Luka Dursun, Kemal Osmanković, Arman Čorović, Dario Šarić, Amir Hadžiahmetović, Sanjin Lelić (30. Alan Delić), Zinedin Mustedanagić, Amer Gojak, Vedad Gljiva.

Selektor: Sakib Malkočević.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close