TV ŽURNAL: Pogledajte film “Duvanski rat”

Zvanični dokumenti, krajputaši ove mračne priče, svjedoče da je Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, svjesno kršila zakone i gazila po presudama najviših pravosudnih instanci, kako bi „prevukla“ milionsku dobit FDS u interesnu zonu svojih „ljudi od povjerenja“. Govore i o tome kako je Jerko Ivanković Lijanović u svemu vidio milionsku šansu, i bez razmišljanja izigrao Nikšića, potvrđujući tako da su jedino interesni vječni, dok je sve ostalo varijabilno

Priča o Fabrici duvana Sarajevo, igrama oko njenog preuzimanja/stavljanja pod kontrolu/borbi za plijen, viđen u milionskoj dobiti te firme, kapilarno potvrđuje izrečeno i, što je najbitnije, svjedoči o privatizaciji ključnih institucija sistema i njihovom uprezanju u ostvarenje lične koristi nečasnim sredstvima.

U borbi za uništenje Fabrike duvana Sarajevo iskorišteni su Vlada Federacije BiH, nadležna ministarstva, pravosudni resursi, kontrolne finansijske institucije, politički uticaji i pritisci, koji su dolazili i dolaze iz vladajućih stranaka, i, uporedo sa tim, mafijaške metode, kreirane kao splet prijetnji, ucjena, nanošenja materijalne štete i prebijanja.

Može se konstatovati da je u pokušaju otimanja FDS primijenjen standardni nasilnički, nezakoniti pristup, istovjetan u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

U filmu govore Edin Mulahasanović, direktor FDS, Jerko Ivanković Lijanović, ministar  poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH i bivši clan NO FDS Jasmin Jaganjac.

Za “Aferu” su odbili da govore Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, šef Finansijske policije Zufer Dervišević, kao i Šerif Isović, bivši finansijski direktor u FDS.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima: FDS, Nermin Nikšić, AFERA, TV Žurnal, Jerko Ivanković-Lijanović
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close