TV „Voyager“ snima Bosansku dolinu piramida

Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ ugostila je danas ekipu popularnog italijanskog programa „Voyager“ koja je doputovala u Visoko kako bi snimili nova otkrića i saznanja iz Bosanske doline piramida.

Ovaj program emitira se na nacionalnoj italijanskoj televiziji RAI 2, a epizode su istraživačkog karaktera, poput National Geography televizije. Jasno su istakli da su u Visoko došli s namjerom da saznaju i objave što više konkretnog edukativnog materijala s arheoloških lokacija Bosanske doline piramida.

Podsjećamo, „Voyager“ je 2008. snimio epizodu o bosanskim piramidama koja je odjeknula širom Italije te doprinijela afirmiranosti naših piramida u ovoj zemlji. Ekipa je snimila sve lokacije Bosanske doline piramida te u intervjuu s osnivačem Fondacije dr. Semirom Osmanagićem dobila sve potrebne informacije za kvalitetan programski sadržaj.

italijanski voyager2

Osmanagić im je dao više informacija nego što su mogli postaviti u pitanjima i rado je s njima porazgovarao o svim mogućim pitanjima koje su imali. Saznao sam da je ekipa „Voyagera“ više nego zadovoljna odnosom i tretmanom kao i informacijama koje su dobili od Osmanagića i ljubaznog osoblja Fondacije.

italijanski voyager3

Press team APBPS

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close