BiHPolitikaZDK

Tužilaštvo ZDK donijelo odluku, FUP se od sutra uključuje u istragu nestanka Hamida Ferhatovića kod Olova

SAZNAJEMO

Pripadnici Federalne uprave policije uključit će se od sutra u potragu za nestalim Hamidom Ferhatovićem iz Gornjih Čuništa kod Olova, saznaje Patria. 

Podsjećamo, Ferhatović je nestao 30. maja i od tada porodica traga za svakom informacijom. Tužilaštvo Zeničko – dobojskog kantona na vještačenje je uputilo Hamidovu sjekiru, pronađenu u šumi, ali izvještaj o rezultatima još nije dostupan. 

Porodica nestalog, nezadovoljna postupanjem MUP-a ZDK i PU Olovo, zatražila je uključivanje FUP-a u potragu, ali i istragu šta se dogodilo Ferhatoviću. 

Podsjećamo, porodica sumnja da komšija, penzionisani krim inspektor ima više informacija o nestanku Hamida Ferhatovića, ali da ne želi reći i da PU Olovo, odnosno MUP ZDK traljavo postupa u tom segmetnu. Iz MUP-a ZDK su se protekle sedmice oglasili saopćenjem u kojem pozivaju građane da ne nasjedaju na glasine. Tužilaštvo ZDK je za agenciju Patria kazalo da poduzima sve mjere i radnje na rješavanju ovog slučaja. 

Tokom posjete reporterske ekipe porodici Hamida Ferhatovića rečeno nam je da im je uključivanje FUP-a nada, jer nisu zadovoljni učinjenim. 

Agencija Patrija je, podsjećamo, u subotu objavila prilog o cijelom slučaju, koji možete pogledati OVDJE

(R. Belko)

Patria

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close