Tuka: Sportisti moraju znati šta ih sljeduje nakon uspjeha

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović primili su u Sarajevu bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuku i predsjednika Atletskog saveza BiH Suada Kaknju, prenosi novinska agencija Patria.

Najbolji bh. atletičar izrazio je zahvalnost na današnjem prijemu, a rekao je da mu je posebno drago da se neke stvari mijenjaju i u bh. sportu.

– Mislim da bh. sport zaslužuje te promjene i meni je drago što sam ja jedan od tih koji su pokrenuli promjene. Vrhunski sportski rezultati koje su napravile neke reprezentacije poziv su da se to stanje promijeni jer naša omladina to zaslužuje. Mi koji smo uzori mladima trebali bismo biti dobri ambasadori naše domovine, a oni bi se trebali ugledati na nas, slijediti naš put, boriti se i voljeti svoju domovinu. No, kada naprave neki vrhunski rezultat trebaju znati šta ih sljeduje – istakao je Tuka.

Zvizdić je kazao kako ovaj uspjeh budi nadu da će se atletski, ali i svi drugi sportovi, vratiti na evropsku i svjetsku scenu.

– Tuka nam je prenio svoje impresije ne samo sa Svjetskog prvenstva već i sa drugih takmičenja – rekao je Zvizdić.

Ministar civilnih poslova Adil Osmanović kazao je pak, da država mora napraviti više za sportiste i izdvojiti više finansijskih sredstava.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close