Tribina na temu „Zemlja naš jedini dom“ u organizaciji FM SBBBiH Visoko

Povodom obilježavanja Dana planete zemlje Forum mladih SBBBiH Visoko danas je u Velikoj sali općine Visoko organovao javnu tribinu na temu „Zemlja naš jedini dom“. Predavanje je održao certificirani predavač iz ekologije i zaštite čovjekove okoline, gospodin Husejin Alić.

˝Na poziv Foruma mladih SBBBiH Visoko rado sam se odazvao da održim ovo predavanje, ujedno da bih jednim dijelom dao i svoj doprinos ovom obilježavanju, da uočimo šta nam se dešava u neposrednoj blizini, šta nas okružuje ta da zajedno razmijenimo mišljenja i skrenemo pažnju o značaju održavanja čiste životne okoline. Mi danas nismo ni svjesni koliko pravimo neravnotežu u prirodi svojom nepažnjom, svrha ovog predavanja  je da upozorimo na opasnost koja prijeti životu na Zemlji uslijed naglog razvoja industrije i porasta potrebe za energijom, što je dovelo do otpuštanja velikih količina otrovnih tvari u atmosferu i povećanog iskorištavanja fosilnog goriva˝, istakao je na samom početku gospodin Alić.

Ovim predavanje mladi Foruma SBBBiH Visoko željeli su podsjetiti ljude na važnost ponovnog uspostavljanja kontakta s prirodom i očuvanja prirodnog okoliša te da postanemo svjesni da živimo na prekrasnom, malom planetu kojeg bi trebali čuvati da i dalje ostane takav za nas i buduće naraštaje. Nažalost vrlo mali broj građana se odazvao ovoj javnoj tribini što samo za sebe govori koliko dajemo značaj obilježavanju ovog dana ali i očuvanju prirodnog okoliša.

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close