Trening centar u Zenici spreman za Zmajeve

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od sutra počinje okupljanje i pripreme pred naredne kvalifikacione utakmice za učešće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.

“Izabranici Safeta Sušića imat će vrhunske uslove tokom boravka i priprema u Trening centru N/FS BiH, a sve je spremno za pripreme nogometnih Zmajeva. Ovo je prvi put da će se naša seniorska reprezentacija pripremati u svom Trening centru i imat će sigurno je najbolje uslove dosad”, rekao je za Agenciju Fena Alija Porča, upravnik novog Trening centra.

Igrači će imati sve uslove, kao u najmodernijim svjetskim kampovima, da se u miru pripremaju za predstojeće mečeve. Sportski poligon s dva nogometna terena, jedan s prirodnom i jedan s vještačkom travom, wellnessom, saunom, malom teretanom, spreman je za prve treninge.

Centar svojim korisnicima nudi i dosta pratećih sadržaja, usluge kablovske televizije i wi-fi interneta, društvene igre poput bilijara, stoni nogomet i pikado, te wellnes i saunu, a uz to Zmajeve očekuju vrhunska usluga, kvalitetna ishrana u restoranu i osvježenje u dva caffe-bara.

Prateći dio ovog centra, koji će biti s punim servisom našim Zmajevima, bit će na nivou hotela sa četiri zvjezdice, jer je nakon završenog tendera za smještajne i ugostiteljske usluge odabrana ponuda hotelske kompanije “Dubrovnik”.

Tako da će nogometaši imati sve usluge i već poznate saradnike, kao da su smješteni u hotelu Dubrovnik, čije su usluge ranije koristili tokom boravka u Zenici.

“Trening centar NFS BiH je specijalizirani objekt zatvorenog tipa i nikom nije dozvoljen ulazak bez izričite dozvole i odobrenja stručnih službi.

Već nakon tri dana boravka u svom trening centru Zmajevi će iz Zenice otputovati u Tuzlu, gdje će 4. septembra igrati prijateljski meč sa selekcijom Lihtenštajna, nakon čega se vraćaju u Centar gdje će boraviti do 9. septembra, kada igraju prvi kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Kipra, na stadionu Bilino polje.

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close