-TopSLIDENogometSport

Trener svih trenera se pomirio sa sudbinom: Rak se proširio sada i na kosti, želim otići bez bolova

Legendarni trener nedavno je potvrdio da ponovo vodi bitku sa rakom prostate i to po drugi put u svom životu, a mnogi se nadaju da će ponovo iz svega izaći kao pobjednik iako situacija ne izgleda baš dobro.

Ovaj 87-godišnji stručnjak je već jednom u zvom životu pobijedio rak prostate, ali priznao je nedavno da ovaj put nije toliko optimističan i da nažalost razmišlja da bi mogao umrijeti.

Ćiro je i u razgovoru za Jutarnji list izjavio da su nalazi ponovo loši i da se rak proširio i na kosti zbog čega je svjestan da situacija nije nikako dobra.

“Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20”, rekao je legendarni trener za Jutarnji.

Još jednom je poručio da se pomirio sa situacijom i da je svjestan da ne može živjeti zauvijek, te da je nažalost kraj veoma blizu.

“Već izvjesno vrijeme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Otta Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši nogometni i trenerski divovi pa ne mogu ni ja ostati za sjeme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol”, dodao je Ćiro.

Iako je u teškom zdravstvenom stanju ne može bez fudbala i otkrio je da je u svom domu gledao meč reprezentacije Hrvatske protiv Rusije.

“Drhtao sam kao 18-godišnjak. Daliću samo savjetujem da Joška Gvardiola stavi u sredinu odbrane”, zaključio je Blažević.

Legendarni Ćiro je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine od ljeta 2008. godine i na klupi se zadržao sve do kraja 2009. godine. Bio je prvi selektor koji je uspio da izbori baraž i mnogi smatraju da je on bio kreator naše generacije koja je pet godina kasnije igrala na Mundijalu u Brazilu.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close