Treći dan Mundijala donosi duel Engleske i Italije

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu danas će biti odigrane četiri utakmice. U grupi C snage će odmjeriti Kolumbija i Grčka te Obala Slonovače i Japan, dok ćemo u D grupi gledati duele između Urugvaja i Kostarike te Engleske i Italije.Prva utakmica u grupi C između Kolumbije i Grčke igra se od 18 sati u Belo Horizonteu. Kolumbija gaji južnoamerički stil nogometa, ali je pitanje koliko će im tvrdi Grci dozvoliti da igraju.

Ako je suditi po onome što su Grci pružali u kvalifikacijama za SP, tada u ovoj utakmici ne možemo očekivati mnogo golova. Vrlo lako se može desiti da jedan gol odluči pobjednika.

Obala Slonovače i Japan svoju utakmicu igraju u Recifeu u tri sata ujutro po našem vremenu. Slonovi imaju jake pojedince, predvođene fenomenalnim Didierom Drogbom, dok Japanci njeguju kolektivnu igru, a krasi ih i agresivnost. Ipak, Obala Slonovače je favorit u ovom duelu.

Kada je riječ o grupi D, prvu utakmicu igrat će Urugvaj i Kostarika, u Fortalezi sa početkom u 21 sat. Urugvaj ima kvalitet na osnovu kojeg može očekivati da ostvari zapažen rezultat na ovom SP-u, a u susretu sa Kostarikom je veliki favorit.

U Manausu će drugu utakmicu u D grupi odigrati dvije evropske reprezentacije, Engleska i Italija. Bit će to vjerovatno najbolja utakmica dana u kojoj je ishod krajnje neizvjestan. Odlučivat će detalji, a vjerovatno bi objema ekipama najviše odgovarao remi.

Raspored 3. dana Mundijala u Brazilu:

Grupa C

Belo Horizonte: Kolumbija – Grčka (18 sati)
Recife: Obala Slonovače – Japan (03 sata)

Grupa D

Fortaleza: Urugvaj – Kostarika (21 sat)
Manaus: Engleska – Italija (u ponoć)

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close