-TopSLIDEKultura življenjaLifestyle

Trebinjka rođena 29. februara: Iako baka, Simana Prelević proslavlja 19. rođendan

Ovo je prijestupna godina i februar ima 29 dana. Mnogi prijestupnu godinu vežu za Olimpijske igre, ali, ipak, u ovakvim godinama najviše se raduju ljudi koji su rođeni na datum koji se u kalendaru javlja svako četiri godine.

Izaziva čuđenje

Jedna od njih, iako je uveliko baka, jeste i Simana Prelević, penzionisana profesorica hemije iz Trebinja, koja 29. februara 2024. slavi svoj “19. rođendan”. Tako kaže kroz smijeh.

– Uvijek kada bih rekla kada sam rođena, to je izazivalo čuđenje kod mnogih ljudi. Bilo im je neobično, mada, što se tiče administracije, nikada nisam imala problema. Kako je krenulo, dočekat ću da moja najstarija unuka Simona bude starija od mene. Kada sljedeći put budem slavila rođendan, imat ćemo isto godina – kazala je Prelević.

Koliko joj je tačno godina, dodaje, ostavlja čitaocima da izračunaju, s osmijehom je rekla Simana i dodala da svoje godine dobro nosi te da i sada svaki dan prošeta do pijace i popije kafu s prijateljicama.

Slavlje s porodicom

– Rođendane sam uvijek slavila samo 29. februara. Uvijek je bila polemika, 28. februara još nisam napunila godinu, a 1. marta već sam prešla u sljedeću. Ove godine ću obilježiti, kako s prijateljicama tako i sa svojom porodicom, suprugom, sinovima, snajama i, naravno, s mojim divnim unucima, a za sada ih imam četvoro. Simonu, Jelenu, Nikolu i Justinu – istakla je Simana.

Dodala je da će i ove godine poželjeti lijepu želju, baš kao što je to činila svih prethodnih kada je slavila rođendan.

Izvod iz matične knjige

Prema izvodu iz matične knjige rođenih, u Trebinju ih je 29. februara 1980. i 1984. godine rođeno po jedno, 1988. nijedno, 1992. jedno, 1996. troje. Također, 2000. godine rođeno je četvero, 2004. dvoje, 2008. dvoje, a 2012., 2016. i 2020. nijedno.

Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close