Tragikomedija na bosanski način: Svečano otvorili put, a asfalt se sutradan raspao

Lokalni put u opštini Bosanska Krupa raspao se ubrzo nakon svečanog otvaranja. Nakon što je prekjučer pušten u promet, već jučer su se na njemu pojavile rupe!

Mještani kažu da nije ni čudo pošto je debljina asfalta na novootvorenoj dionici samo jedan centimetar i da se rupa na putu otvorila od “jačeg” gasa prilikom kretanja automobila.

Načelnik opštine Armin Halitović (SDP) je svečanim presecanjem vrpce otvorio novoasfaltirani put prema naselju Ćojluk. Međutim, sve bi bilo idealno da se asfalt na novom putu već ubrzo potom nije raspao.

– Vidite ovu rupu, komšija je naglo krenuo kolima po putu iz radosti što je asfaltiran, a nije ni slutio da će se asfalt rasuti pod gumom. Dolazi nam zima i minusi i već smo skeptični da nam od ovog asfalta uskoro ne ostane samo makadam – rekao je zabrinuti mještanin za portal Krupljani.ba.

Inače, vrijednost radova na asfaltiranju oko 400 metara puta bila je oko 25.000 eura.

Kako prenosi portal, nakon alarmiranja nadležnih, radnici su izašli na teren i uskoro će biti postavljen novi asfalt.

-Upoznat sam sa loše izvršenim radovima na putu Ćojluk (Dana nezavisnosti). Danas je izvođaču vraćena situacija i faktura. O svemu je upoznat i nadzorni organ i neće biti plaćanja dok se radovi ne izvedu kako je to predviđeno ugovorom. Do visine Ugovora ima neplaćeno još oko 24.000 KM i neće biti plaćeno dok se propusti ne isprave i u poptunosti ne ispoštuje ugovor, kazao je načelnik Halitović.

Izvor: Krupljani.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close