Tragedija u jami Raspotočje otkrila predizborni blef SDP-a

Kako se bliže izbori, tako nas političke stranke “zasipaju” obećanjima i uvjeravanjima kako su baš oni ti koji trebaju voditi državu u naredne četiri godine, te kako su jedino oni ispunuli data obećanja pred prethodne opće izbore 2010. godine.

Ispunjenim obećanjima se ponosi i SDP, pa su nedavno napravili promotivne plakate kojim se hvale da su 2010. godine obećali poboljšati sigurnost rudara u BiH, a to su do 2014. godine i realizovali, piše Source.ba.

Vjerovatno bi ta propaganda urodila plodom kod dijela javnosti, da nas prije nekoliko dana nije zadesila tragedija u jami Raspotočje, kada je smrtno stradalo pet rudara. Nesreću je izazvao gorski udar, kojeg je nemoguće predvidjeti, ali je moguće poboljšati sigurnosne uvjete u kojima su rudari radili.

Rudari koji rade u jami Raspotočje su radili bez osnovne zaštitne opreme. Ovoj tragediji su samo u ovoj godini prethodile dvije nesreće, navodi Source.ba. Najprije su 30. marta dva rudara teže povrijeđena, također kao posljedica gorskog udara, a 12. avgusta je povrijeđeno pet rudara.

Kao i prethodne poplave, ova tragedija je također na površinu izbacila svu nesposobnost vladajućih struktura u BiH.

Autor: Source.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close