Toplotni val stiže u BiH, temperature čak do 41 stepen!

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz mjestimično malu oblačnost. 

 

Sutra će u većem dijelu Bosne i Hercegovine intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8-10), u manjem dijelu zemlje na sjeveru i sjeveroistoku manjeg intenziteta ultraljubičastog zračenja Sunca očekivat je visoke vrijednosti (UV indeksa od 6-8), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Za utorak, srijedu i četvrtak meterolozi najavljuju sunčano i svaki dan sve toplije, zbog čega će u većini krajeva biti vruće. Maksimalna dnevna temperatura će rasti sa 33 stepena u utorak do 36 stepeni Celzija u četvrtak kada će, kako najavljuju meteorolozi, ponegdje biti i stepen-dva toplije.

Prema prognozi meteorologa, u drugom dijelu sedmice, ponegdje na sjeveru, temperatura vazduha iznosit će 40 do 41 stepen Celzija.

 

Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 34 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 27 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo, Kupres 22, Sokolac 23, Gradačac, Srebrenica 24, Sarajevo, Tuzla 25, Bijeljina, Doboj, Livno 26, Bihać, Bugojno, Prijedor, Sanski Most, Zenica 27, Banja Luka, Goražde 28, Zvornik 30, Stolac 32,
Mostar, Trebinje 33 i Neum 34.

Temperatura mora u Neumu u 14h je iznosila 26 stepeni.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close