LifestyleZdravlje

Toplotni udar narednih dana

Kako se navodi, ekstremno visoke temperature se smatraju opasnim vremenskim pojavama i građani bi trebalo da budu obazrivi, svjesni rizika i da prate savjete nadležnih

 

Visoke ljetne temperature i toplotni udar pogodiće ove sedmice region.

 

Prema podacima meteorologa najviše temperature biće zabilježene u Srbiji, pa u BiH i Hrvatskoj. Za veći dio Srbije u četvrtak će važiti narandžasti meteoalarm, zbog ekstremno visokih temperatura, koje će do kraja nedjelje negdje dostići i 40 stepeni.

 

Kako se navodi, to znači da se ekstremno visoke temperature smatraju opasnim vremenskim pojavama. Građani bi trebalo da budu obazrivi, svjesni rizika i da prate savjete nadležnih.

 

Prema prognozi RHMZ za narednih pet dana, iz dana u dan će u zemlji biti toplije, a za samo tri dana će maksimalna temperatura u nekim dijelovima Srbije skočiti i za više od 15 °C. U Beogradu se očekuje skok sa današnja 24 stepena do 38 u petak, u Novom Sadu će u biti do 35 stepeni,

 

I u BiH se, prema prognozi vremena, u četvrtak očekuje visoke temperature koje će biti između 32 i 35 °C. Slično vrijeme, uz neznatno niže temperature, očekuju se i u petak.

 

U Hrvatskoj, prema vremenskoj prognozi, biće vruće u odnosu na prethodni period.

 

Tako će se živa u termometru popeti i do 34 stepena, a najveće temperature očekuju se u četvrtak i petak. Podjećamo da je većina dana u junu bilo pretežno kišovito i sa nižom temperaturom.

 

(Nezavisne.com)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close