Tomislav Nikolić: BiH ne diramo, a Republiku Srpsku ne damo

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija ide ka EU, ali da se ne odriče Kosova, te poručio da ‘Srbija ne dira BiH, ali da ne da Republiku Srpsku’

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić/ Foto: AnadolijaFoto: Anadolija

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija ide ka EU, ali da se ne odriče Kosova, te poručio da “Srbija ne dira BiH, ali da ne da Republiku Srpsku”.

“BiH ne diramo, a Republiku Srpsku ne damo”, rekao je Nikolić, obraćajući se kao gost na skupu povodom pet godina postojanja Srpske napredne stranke /SNS/, kojem su prisustvovali i predsjednik entiteta RS Milorad Dodik i premijerka entitetske vlade Željka Cvijanović.

Nikolić, koji je osnivač SNS-a, rekao je da je “Srbija danas poštovan i kredibilan sagovornik svuda u svijetu i da njen evropski put više niko ne dovodi u pitanje”.

On je naglasio da se u Srbiji “uvodi red i rad i da niko ne dovodi evropski put Srbije u pitanje”.

Tomislav Nikolić nova/ Foto: Anadolija

Nikolić, koji je izašao iz SNS-a nakon što je postao predsjednik Srbije, rekao je da su počele ekonomske reforme i da su sve afere otvorene, ali da današnji uspjeh mora da bude još veći da bi građani živjeli bolje.

On je napomenuo da je zatražio da se vinovnici koji su doveli do teške ekonomske situacije u zemlji privedu pravdi i da se građanima Srbije vrati oteti novac.

Dodik u Beogradu na proslavi godišnjice SNS-a/ Foto: Anadolija

“Naša zemlja je namučena, ali bogata resursima. Imali smo nesreću da su je vodili pojedinci sa lošim namerama…Moramo stvoriti uslove da ne izumremo kao nacija”, poručio je Nikolić, a prenijela Srna.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close