Tokom trodnevne akcije u saobraćaju izdata 252 prekršajna naloga

U skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u proteklom periodu, policijski službenici su realizovali trodnevnu akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 766 vozila u saobraćaju, kojom prilikom su izdata 252 prekršajna naloga. Od ovog broja, 35 prekršajnih naloga je izdato po pitanju alkoholiziranosti vozača, dok je po drugim prekršajima uručeno 217 prekršajnih naloga, te su sačinjena 2 izvještaja o počinjenim prekršajima.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close