-TopSLIDEVisoko

TKD  Kolektiv Bosna: Fahrudin Adilović učestvovao na svjetskom juniorskom prvenstvu 2022 u Sofiji

FAHRUDIN ADILOVIĆ SVJETSKI A NAŠ – UČESTVOVAO NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU 2022 (SOFIJA, BUGARSKA) – (JUNIOR) SOFIA 2022 WORLD TAEKWONDO JUNIOR CHAMPIONSHIPS 

Naš član Fahrudin Adilović, kadetski europski prvak, je kao član juniorske taekwondo selekcije BiH je učestvovao na svjetskom juniorskom prvenstvu 2022 u Sofiji, Bugarska – (Junior) Sofia 2022 World Taekwondo Junior Championships, a koje se održava od 02.08-08.08.2022. godine. Fahrudin je putovao u pratnji glavnog trenera Kajević Edina Kaje.  

Na svjetskom juniorskom prvenstvu konkurencija je bila izuzetno jaka te je Fahrudin imao u svojoj kategoriji 60 takmičara iz cijelog svijeta. U prvoj borbi je dobio za protivnika albanca kojeg je pobijedio sa rezultatom 2 :1, dok je u drugoj borbi dobio je amerikanca i izgubio rezultatom 2 : 0.  

Ono što možemo istaći da je Fahrudinu Adiloviću bio najmlađi junior svojoj kategoriji -59, te smo prezadovoljni rezultatom koji je napravio jer je prvi put nastupio na svjetskom prvenstvu i za TKD  Kolektiv Bosna ovo je izniman rezultat da imamo učesnika na svjetskom prvenstvu. Na samom svjetskom juniorskom prvenstvu  po svim nastupima najviše osvojenih zlatnih medalja ima Južna Koreja a odakle ovaj sport i potiće, a što se tiće BiH do sad svi takmičari su prošli po jedno ili maksimalno dva kola, dok je Fahrudin trebao 4 kola da prođe da bi dosegao makar bronzanu medalju, sve ovo govori o izuzetno jakoj konkurenciji najboljih svjetskih boraca.  

Predsjetojeće takmičenja koja nam predstoje su : 

Evuropsko klubsko prvenstvo u Estoniji u mjesecu augustu, te međunarodno prvenstvo Korčula open 2022 krajem mjeseca Augusta, a u septebmru mjesecu Slovenija open 2022 te Albanija open 2022. 

Napominejmo da posljednjih 15 dana mjeseca augusta kompletan TKD Kolektiv  Bosna će ići na odmor do početka školske nastave a gdje krećemo s upisnom rekreativaca i novih članova. 

Zahvaljujemo se sponzorima koji su podržali odlazak našeg šampiona na svjetsko juniorsko prvenstvo a to su : Grad Visoko, BH pošta, ZE-DO kanton. 

Našem takmičarima želimo uspijeh u predsojećim tamićenjima.

VAŠ TAEKOWONDO KOLEKTIV BOSNA! 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close