TKD “Bosna” Visoko: Šampioni ostaju šampioni!

TAEKWONDO KLUB BOSNA VISOKO
MEMORIJALNI TURNIR TARIK LJUBUSKIC TARE

SAOPCENJE ZA MEDIJE

Sanpioni ostaju sanpioni!

U subotu, 29.06.2013. godine, u Bugojnu je održan memorijalni turnir Tarik Ljubuškić Tare na kojem je učestvovalo 186 takmičara iz 18 kluova i 4 države (Hrvatska, Srbija, Slovenija i Bosna i Hercegovina) Taekwondo klub Bosna Visoko ove godine je branio titulu prvaka ovog turnira treću godinu za redom i nastupio je sa svoja 32 borca u svim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori).

Takmičarski tim sa podmlađenom ekipom Taekwondo kluba Bosna i ovoga puta je ostvario izvanredne rezultate na ovom turniru osvojivši 29 medalja (9 zlatnih, 10 srebrenih i 10 bronzanih), te 6 pehara za ekipne plasmane kluba.
Kao što se i očekivalo podmlađena ekipa Taekwondo kluba Bosna ubjedljivo je zadržala titulu prvaka ovog turnira i ove godine. Poseban uspjeh napravila je takmičarka ovog kluba Džejlana Kovačević  koja se borila u juniorskoj konkurenciji i koja je proglasena za najuspjesniju juniorku ovog turnira.
Sa ovim nastupom u Bugojnu i zadržanom titulom prvaka ovo je peti nastup Taekwondo kluba Bosna u ovogodišnjoj takmičarskoj sezoni sa kojim je zaokružena ova takmičarska sezona sa 5 osvojenih titula prvaka u 2013. godini:

-KUP BIH, VOGOSĆA – 1. MJESTO EKIPNO
-TOMISLAVGRAD, TOMISLAV OPEN – 1. MJESTO EKIPNO
-FEDERALNO PRVENSTVO BIH, KAKANJ – 1. MJESTO EKIPNO
-FOJNICA, FOJNICA OPEN – 1. MJESTO EKIPNO
-BUGOJNU, 1. MJESTO EKIPNO

Sa završenom polugodišnjom takmičarskom sezonom za ovu godinu Taekwondo klub Bosna i dalje ostaje na prvom mjestu svih rang lista Taekwondo saveza Federacije i BiH.

Nakon nastupa u Bugojnu svi članovi Taekwondo kluba Bosna Visoko idu na zaslužan odmor do početka nove sezone u septembru 2013.

Ovom prilikom još obavještavamo javnost da će DEMO-TIM Bosna nstupiti na manifestaciji dani kulture i sporta u Visokom, a o terminu nastupa će biti javnost blagovremeno obavještena.

Uprava i predsjednik Taekwondo kluba Bosna Visoko
Glavni trener Edin Kajevic 3 DAN

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close