TKD “Bosna”: Rezultati “Državnog Taekwondo prvenstvo BiH 2015 i noći Ginisovih i svjetskih rekorda”

Saopćenje za javnost

„Državno Taekwondo  prvenstvo BiH 2015 i noć Ginisovih i svjetskih rekorda“ (Rezltati)

Proteklog vikenda (subota;25.05.2015.godine) u Visokom je održan  dogo očekivani i najavljivani sportski spektakl „Državno Taekwondo  prvenstvo BiH 2015 i noć Ginisovih i svjetskih rekorda“.

Na ovom prvenstvu nastupiala su 23 kluba Taekwondo saveza BiH sa 712 takmičara iz cijele BiH,što je do sada rekordan broj takmičara od svih  održanih državnih prvenstava BiH u Taekwondo-u.

Taekwndo klub „Bosna“  Visoko kao domaćin ovogodišnjeg prvenstva uložio je mnogo truda i napora da se ovo takmičenje održi i protekne u najboljem mogučem ambijentu i uslovima a riječi pohvale i zahvalnosti uputili su svi klubovi kao  i predstavnici Taekwondo saveza BiH i  prisutni zvaničnici Asocijacije svjetskih i Ginisovih rekorda.

Kao domaćin Taekwondo klub „Bosna“ Visoko ponudio je i najveći broj takmičara sa svojih punktova za trening  iz Visokog,Moštra,Muhašinovića,Gračanice,Breze i Vareša među kojima je bilo i veliki broj onih koji su iskoristili svoju priliku da se prvi put okušaju u borilištu sa svojim vršnjacima iz drugih klubova.

Samo prvenstvo je obuhvatalo sve dobne  kategorije od mlađih kateda,kadeta,juniora i seniora u borbama i pomsama za muške i ženske takmičare raspoređenih na 7 borilišta.

Za klub „Bosna“ nastupilo je183 takmičara koji su ostvarili izvanredne rezultate kako u ukupnom poredku tako i pojedinačno u svom kategorijama osvojivši 337 bodova ka prvo plasirani u ukupnom poredku. Drugo mjesto pripalo je Taekwondo klubu „Novi grad“ Sarajevo sa 212 bodova dok je trećeplasirani bio Taekwondo klub „Jale“ Zenica sa 183 boda.

 

Osvojeno je 127 medalja za pojedinačne takmičare i 6 pehara za ekipne plasmane.

Ovo je četvrta titula prvaka države  BiH, za redom koju osvaja Taekwondo klub „Bosna“  Visoko a ove godine postao je istovremeno i prvak države BiH i u borbama i u  formama (pomsama).

U sklupu ovog državnog prvenstva za sve posjetioce priređen  je bogat šou program master Muhameda Kahrimanovića i organizovano postavljane novih svjetskih i Ginisovih rekorda.

Tom prilikom je predsjednik i glavni trener Taekwondo kolkektiva „Bosna“,majstor Edin Kajević- Kaja, inače nosioc Ginisovog rekorda u razbijanju kokosovih oraha laktom postao vlasnik koš jednog svjetskog rekorda. Ovoga puta u razbijanju punih limenki s pićem (sok-energetski napitka) od pola litra, razbivši 62 limenke u jednoj minuti. Dosadašnji rekord je bio 41. razbijena limenka.

Belmin Osmanbegovć i Velid Kajević, aktivni članovi Taekwondo kolektiva „Bosna“ te  večeri su takjođer postavili nove Ginisove rekorda . Osmanbegović je u duelu sa Oliverom Griselom iz Njemačke, dosadašnim vlasnikom Ginisovog rekorda u razbijanju siporex blokova glavom uz  kolut naprijed,postao novi Ginisov rekorder razbivši na ovaj način 15 siporex blokova za 27 sekundi.

Velid Kajević je također srušio Ginisov rekord u preskakanju i lomljenju tvrdih predmeta u skoku, nakon preskakanja 17 osoba,  koje su klečale na parketu jedna do druge i u skoku razbivši dasku 30x30x2 cm.

Kompletnu manifestaciju pratili su brojni mediji a u samoj sportskoj dvorani Mladost u Visokom prisustvovalo je preko tri i po hiljade gledalaca.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim medijima i posjetiocima koji su pratili ovaj dodađaj kao i svim našim članovima, i simpatizerima kluba. Posebnu zahvalnost dugujemo našim dragim prijateljima i sponzorima bez kojih  sve ovo, jednostavno ne bi bilo moguće.

 

UPRAVA TAEKWONDO KOLEKTIVA „BOSNA“

Predsjednik Edin Kajević


 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close