Visoko

Titula šampiona na Medresijadi za Medresu Osman ef. Redžović

Učenici medrese Osman ef. Redžović, tačnije fudbalska sekcija  koju predvodi prof. Dženan Rezaković odbranila je titulu fudbalskog šampiona na Medresijadi u Cazinu. 

“Na 18. Sportskim susretima srednjoškolskih obrazovnih ustanova Islamske zajednice u BiH, održanim 23. i 24. aprila u Cazinu, ekipa naše medrese potvrdila je svoju šampionsku formu i odbranila pobjednički pehar u malom nogometu, osvojen prošle godine.
U zaista jakoj konkurenciji, uvijek atraktivnog fudbalskog turnira, naši momci su pokazali da su naporne pripreme, disciplina i odgovornost bile od koristi i da uloženi trud nije bio uzaludan.
Već u prvoj utakmici protiv Bošnjačke gimnazije vidjelo se da su naši momci spremni odbraniti naslov prvaka. Nakon te utakmice zabilježene su pobjede protiv Mostara i Zagreba, remi protiv Sarajeva, pobjeda protiv Podgorice, i u finalu ponovo protiv Karađoz begove medrese iz Mostara.
Nakon finalne utakmice uslijedilo je veliko slavlje naših fudbalera sa ostatkom tima koji je u Cazinu predstavljao Medresu u košarci, atletici, šahu i stonom tenisu.
Ponosni smo na naše momke, jer, lakše je prvi put osvojiti titulu nego je odbraniti.
Čestitamo učenicima i njihovim profesorima!” 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close