-TopSLIDENogometSport

Manchester City i Inter posljednja dva učesnika polufinala Lige prvaka

Nogometaši Manchester Cityja i Intera plasirali su se u polufinale Lige prvaka, pošto su večeras ovjerili posao protiv Bayerna, odnosno Benfice.

Manchester City nije imao većih problema da sačuva prednost iz prvog duela protiv Bayerna u kojem je imao tri gola prednosti (3:0). U večerašnjoj utakmici u Minhenu dva tima remizirala su rezultatom 1:1.

Bayernu su bili potrebni brzi golovi večeras protiv Cityja, ali ih Bavarci nisu uspjeli postići večeras. Prvu takvu šansu imao je Leroy Sane, koji je u 17. minuti izašao pred golmana svog bivšeg kluba, ali je šutirao tik pored stative.

U 18. minuti direktan crveni karton dobija Dayot Upamecano zbog rušenja Erlinga Haalanda, ali ga je spasio VAR koji je zbog minimalnog ofsajda poništio ovu sudijsku odluku.

Sane je mogao do gola i u 21. minuti, ali je Ederson odlično odbranio njegov udarac iz slobodnjaka.

U 36. minuti dosuđen je penal za goste nakon igranja rukom Upamecana, ali je Haaland užasno šutirao preko gola. Tako je propala najbolja prilika za Manchester City. Bez golova otišlo se na odmor.

U nastavku Bayern više nije bio toliko opasan. Bavarci su polako posustajali, a City je to osjetio i zadao konačan udarac domaćinu.

Igrao se 55. minut kada je Haaland izašao sam pred Yanna Sommera, ali je šutirao direktno u njega. Samo nekoliko minuta kasnije, Norvežanin je ispravio svoju grešku i matirao golmana Bayerna, za vodstvo Cityja.

Taj gol značio je i plasman Cityja u polufinale Lige prvaka. U narednim minutama nismo vidjeli šanse, ali ni pritisak Bayerna, čiji navijači i igrači bili su svjesni da se ovdje završava njihova priča u Ligi prvaka za ovu sezonu.

U 83. minuti dosuđen je penal za Bavarce, a Joshua Kimmich postiže gol s bijele tačke za utjehu Bayerna.

Građani Pepa Guardiole bez problema su do kraja sačuvali veliku prednost i u stilu izborili polufinale Lige prvaka gdje već čeka Real. Bit će to veliki spektakl i šansa Cityju za osvetu Realu za prošlogodišnji poraz u istoj fazi takmičenja.

U drugom meču dana Inter našeg Edina Džeke remizirao je protiv Benfice rezultatom 3:3 i tako s ukupnih 5:3 izborio polufinale Lige prvaka. Inter će tu igrati veliki gradski derbi protiv Milana, koji je sinoć izbacio ekipu Napolija.

Rezultati i strijelci:

Bayern – Manchester City 1:1 (Kimmich 83’ / Haaland 59’)

Inter – Benfica 3:3 (Barella 14’, Martinez 65’, Correa 80’ / Aursnes 38’, Silva 87’, Tella 90+4’)

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close