logo
bios

Teletović: Pomozite sportistima da osvoje medalju, pa se onda slikajte…

Objavljeno prije 5 mjeseci . u sri, okt 9th, 2019
Otvoreno pismo proslavljenog bh. košarkaša

Veliki uspjeh koji je ostvario bh. atletičar Amel Tuka na Svjetskom prvenstvu u Dohi nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Tuka (28) je, kao što je već poznato, u finalu Svjetskog prvenstva bio drugi u utrci na 800 metara i tako ostvario najveći uspjeh za bh. atletiku, a po običaju danas se nižu poruke hvale, podrške. Ponajviše od strane političara čiju podršku nije baš uvijek imao.

Sve to nagnalo je proslavljenog bh. košarkaša Mirzu Teletovića da javnosti uputi otvoreno pismu u kojem se, između ostalog, osvrnuo na izostanak pomoći sportistima prije odlaska na velika takmičenja.

“Amel Tuka je dokazao koliko voli Bosnu i Hercegovinu, bez da ga je sistem ikada podržao. Danas se svi žele slikati s njim, pa i ja, naravno, a već dugo smo prijatelji. Znam kroz šta je prolazio, jer smo imali sličan put. Počeli smo u malim gradovima i sami sebi stvarali preduslove za velike rezultate.

Imali smo na tom putu više prepreka, nego onih koji su nam pomagali da uklonimo te prepreke. Rijetki su znali prepoznati, ali to nas nije omelo. Vjerovali smo i vjerujemo u sebe i dan danas. Amelov put je možda i još teži, jer je individualac, ali je ipak uspio i donio nam ogromnu radost osvajanjem srebra. Pitam se, koliko još među nama ima ovakvih ljudi, kojima je potrebno samo malo da bi nas obradovali nekom medaljom.

Jedna od ‘odabranih’ je i Amina Kajtaz, sjajna mlada plivačica, s kojom se sada rijetki žele slikati, jer pobogu nema iza sebe medalju, a kako će je i imati kada joj sistem ne pomaže da svoj veliki talent, pretvori u vrhunski rezultat. Amina je naša budućnost. Vlasnica je gotovo svih rekorda naše zemlje i sama se bori za svoje mjesto pod suncem, a sutra kada ako Bog da, osvoji medalju, svi oni koji su je danas odbili, kada im je tražila pomoć, htjet će sliku s njom, a rezultat će doći, vjerujte mi.

Sportisti su naši najveći ambasadori i Bosna i Hercegovina se treba ponositi svakim rezultatom, kojeg napravimo, jer nam je put do uspjeha itekako otežan.

Hvala rijetkima kompanijama, koji pomažu i prepoznaju trud, ali i dalje ih je malo, ali se nadam da će ih biti mnogo, mnogo više, jer mi imamo mnogo, mnogo više sportista koji mogu i žele, a potrebna im je pomoć sistema ili pojedinaca…”, navodi se na kraju Teletovićevog pisma.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh