Tehnički prijem ambulante u Moštru

Danas je izvršen tehnički prijem ambulante porodične medicine u Moštru nakon što je uspješno završena izgradnja iste. Predstavnici Općine, Doma zdravlja, Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA),  te izvođača radova upriličili su obilazak zgrade ambulante koja je izgrađena i prije predviđenog roka te istakli zadovoljstvo stepenom realizacije projekta izgradnje ambulante koja će omogućiti kvalitetno pružanje medicinskih usluga za oko 15.000 stanovnika ovog područja općine Visoko.

Direktor TIKA-e za BiH dr. Zulkuf Oruč izrazio je zadovoljstvo završenim radovima kao i brzinom realizacije ovoga projekta, te izrazio nadu da će u narednom periodu biti još sličnih projekata koji će se realizovati na prostoru općine Visoko. Također, dr. Zulkuf Oruč je naveo da općina Visoko, na čelu s Općinskom načelnicom Amrom Babić, predstavlja jedinstven primjer općine koja polako, ali sigurno korača ka prosperitetnijoj budućnosti i koja nastoji omogućiti što bolje uvjete za život građana.

Vrijednost investicije je 320.000 eura a radove u cijelosti je finansirala TIKA (Turska agencija za saradnju i koordinaciju).

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close