Taekwondo Savez BiH: OLIMPIJSKI KOMITET BIH IZNAD ZAKONA

OLIMPIJSKI KOMITET BIH NE POŠTUJE RJEŠENJE MINISTARSTVA PRAVDE BOSNE I HERCEGOVINE

Čelnici olimpijskog komiteta BiH, tačnije Izet Rađo i Siniša Kisić ne poštuju odluku Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine kao ni Rješenje Ministarastva Pravde BIH .
Taekwondo Savez Bosne I Hercegovine kojeg čini 32 Taekwondo kluba iz Federacije i 12 Taekwondo klubova iz Entiteta RS ispunili su odredbe Zakona o sportu u BIH , i kao takvima je izdato Rješenje Ministarstva pravde BIH dana 25.06.2013 godine , pod brojem: UP08-07-1-679/13.
Taekwondo Savez Bosne i Hercegovine izabrao je rukovodstvo Saveza na Skupštini održanoj 27.03.2013 godine u Sarajvu.
Po okončanju registracije, izdatog rješenja od strane Ministarstva pravde BIH, proslijedili smo više dopisa Olimpijskom komitetu BIH ,obavjestili ih o nastalim promjenama u TKDS BIH I zatražili da se sa stranice Olimpijskog komiteta skinu pojedinci koji ne predstavljaju interese TKDS BIH i koji nemaju nikakav legitimitet niti su ovlašteni da predstavljaju istog.

OLIMPIJSKI KOMITET BIH PROUZROKUJE VELIKU ŠTETU LEGITIMNIM ČLANICAMA TKDS BIH

Nakon više pismenih intervencija na adresu Olimpijskog komiteta BIH do danas nisu skinuli sa svoje stranice nelegalne I nelegitimne predstavnike TKDS BIH, koji koristeči ovu indolentnost Olimpijskog komiteta BIH prouzrokuju zabune kako domače tako I meĎunarodne javnosti, prouzrokuju ogromnu materijalnu štetu legitimnim članicama ovog Olimpijskog sporta .
TKDS BIH uputio je Evropskoj taekwondo Uniji (ETU) i Svjetskoj Taekwondo Federaciji (WTF) dopise, proslijedio dokumentaciju te ih informisao o nastalim promjenama u TKDS BIH.
TKDS BIH zatražio je da se sa veb sajta uklone imena dosadašnjih predstavnika TKDS BIH.
Evropska Taekwondo Unija je to učinila u vrlo kratkom vremenskom period te je na svoju naslovnicu stavila legalnog I legitimnog predsjednika kao I generalnog sekretara TKDS BIH.
Olimpijski komitet BIH je nakon desetak dana usmeno I pismeno reagirao I tražio od ove meĎunarodne taekwondo organizacije da se skinu sa stranice legitimni I legalni predstavnici TKDS BIH I zatražio da se vrate oni prijašnji.

OVO je presedan, da Olimpijski komitet jedne zemlje učestvuje u ovakvim nelegalnim radnjama da svoj autoritet ali I autoritet zemlje BIH zalaže radi nelegalnih I nelegitimnih pojednaca.

Nakon urgencije O.K.BIH ove međunarodne Federacije postupile su po nalogu Olimpijskog komiteta BIH.

Olimpijski komitet BIH zajedno sa nelegitimnim , nelegalnim i samoprozvanim predstavnicima TKDS BIH Ahmedom Dilekom i Ruvjedom Bečirevićeem je prouzrokovao veliku štetu ugledu TKDS BIH I prouzrokovana je materijalna šteta klubovima članicama legitimnog TKD Saveza BIH . Nelegalni ,nelegitimni pojedinci koji se samovoljno predstavljaju u ime Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine koji sa svojim klubovima nastupaju kao reprezentacija BIH na Evropskom kadetskom prvenstvu u Rumuniji,Evropskom juniorskom prvenstvu u Portugalu kao i Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori I samo zato što O.K.BIH te pojedince štiti I čak urgira prema Evropskoj Taekwondo Uniji da su oni legitimni predstavnici TKDS BIH pri tome ne osvrčući se na zahtjeve legitimno izabranih iz TKDS BIH I ne osvrčući se na izdato rješenje Ministarstva pravde Bosne I Hercegovine mora poprimiti i sudski epilog.

Zatražit ćemo od nadležnih organa da se pokrene krivične prijave protiv osoba koje su nanijeli štetu taekwondo savezu BIH.
Neosporna je činjenica da postoji samo jedan Taekwondo Savez Bosne I Hercegovine.
Taj Savez ima svoj kontinuitet i do danas nosi isti ID.broj .

Taj Savez je danas upisan u registar kod nadležnog Ministarstva pravde BIH.

Svi oni koji ne poštuju ZAKON BOSNE I HERCEGOVINE koji ga svjesno krše , koji prouzrokuju zabune,štete I materijalne gubitke drugima , zatražit ćemo da odgovaraju za svoje postupke.

TAEKWONDO SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close