Taekwondo Savez BiH: Manifestacija TKD “Bosne” Visoko nije održana u organizaciji TKD saveza BIH

D E M A N T
Veza: Vaš članak od 24.03.2014. godine
TKD “Bosna”: Održano polaganje za veće pojaseve

Poštovani,

Ovim putem Vam se obračamo ispred jedinog legalnog i legitimnog Taekwondo Saveza BIH. Naime, u članku od 24.03.2014. godine, uvidjeli smo da ste objavili članak pod nazivom TKD “Bosna”: Održano polaganje za veće pojaseve”. U skladu sa naprijed navedenim objavljenim naslovom članka kao i samom sadržinom istog, ovim putem Vam se obračamo sa DEMANTOM na isti. Naime,  općepoznato je i pravno utemeljeno je da postoji jedan TKDS BIH koji je osnovan i odobren od strane Ministarstva pravde BIH, i kao takav je sa upisanim predstavnicima koji čine Savez kao i njihove predstavnike lagalan i legitiman. TKD SBIH sa br. UP08-07-1679/13 i predmetnim Rješenjem upisan je u registar udruženja kod Ministarstva pravde BIH. Nadalje, ističemo da  se pomenuta manifestacija nije održala u organizaciji  TKD saveza BIH.

Shodno svemu navedenom, ovim putem od Vas tražimo da odmah po prijemu ovoga dopisa odmah izvršite demant naprijed navedenog članka, jer napominjenom da krivo predstavljanje i dalje oglašavanje predstavlja krivično djeli kažnjivo po KZ FBIH.

Ukoliko budete htjeli i zeljeli da Vam dostavimo Rješenje o upisu budite slobodni da nas kontaktirate na tel. +387 61 367 996, Pravna služba TKD SBIH.

S poštovanjem

PRAVNA SLUŽBA

TAEKWODNO SAVEZ BIH

 

 

Kajević lažirao godišta boraca ” BOSNA VISOKO “, pa kažnjen sa 2.000KM

Lažiranje godišta sportista u mladim kategorijama ustaljena je praksa u bh. sportu. Nakon farse koju je napravila U-23 reprezentacija RS, posljednji ovakav slučaj desio se u taekwodou.

Prema izvještaju disciplinske komisije taekwondo saveza BiH uz konstatno lažiranje godišta mladih boraca TKD Bosna Visoko, trener ovog kluba napao je i sudiju na turniru i žestoko naštetio ugledu ovog sporta u Bosni i Hercegovini.

Kajević Edin, predsjednik i glavni trener TKD Bosna Visoko kažnjen je od strane discipilinske komisije Taekwondo saveza BiH zbog napada na sudiju Darija Stojanovića na turniru 1. Kup BiH održanom u Vogošći, te zbog lažiranja godišta takmičara, kategorija i zamjene boraca u borbama na takmičenjima.

Kazna u iznosu od 2.000KM mora biti izvršena u roku od 8 dana, a TKD Bosna Visoko biće oduzeti svi pehari osvojeni na navedenom turniru.

Da stvar bude još gora, Kajevića se tereti da je na turnirima Kup BiH od februara prošle godine lažirao godišta čak 24 borca. Kajević je juniore prijavljivao kao kadete, kadete kao mlađe kadete i na taj način prikupio lažne bodove te ostvario ekipni plasman. Nije slučaj samo na pomenutom takmičenju nego je to rađeno tokom cijele takmičarske sezone u 2013 godini,čiji konačan ishod očekujemo u narednom periodu.

S poštovanjem

TAEKWONDO SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE

Sanita Podrug

Tehnički sekretar

magazinplus.eu

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close