Ostali sportoviSport

Svraka osvojio srebrnu, Džinović bronzanu medalju na ITF taekwondo prvenstvu

U timu od 13 reprezentativaca koji su dali svoj maksimum i opravdali poziv selektora, dvojica reprezentativaca su uspjeli popeti na postolje. U seniorskoj konkurenciji Faris Svraka osvojio je srebrnu medalju, a juniorskoj konkurenciji Muhamed Džinović bronzanu medalju

Faris Svraka član kluba borilačkih vještina TAEKYON iz Sarajeva postao je viceprvak Evrope po drugi put. U seniorskoj konkurenciji od 32 takmičara u kategoriji do 70 kg uspio je pobjediti takmičare iz Bjelorusije, Škotske, Engleske i Poljske, a u finalu je izgubio na produžetke 2:1 od takmičara iz Poljske.

Prošle godine Svraka je osvojio srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji, a na ovom Evropskom prvenstvu je potvrdio svoj rezultat kao senior, te da spada u red najboljih boraca u Evropi. Džinović prošlogodišnji viceprvak Evrope, član taekwondo kluba BOSNA-ĐEMO iz Cazina osvojio je bronzanu medalju u kategoriji -56 kg, pobjedivši takmičare iz Poljske, Italije, Bugarske, dok je u polufinalnoj borbi izgubio od predstavnika Irske koji je ujedno i osvajač zlatne medalje u ovoj kategoriji.

Radi se o jednoj perspektivnoj juniorskoj i seniorskoj genaraciji koja kontinuirano bilježi rezultate na velikim takmičenjima. U narednom periodu cilj je sa ovom ekipom nastupiti na što više kvalitetnih takmičenja kako bi bili spremni za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati iduće godine u Njemačkoj.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close