-TopSLIDEOstali sportoviSport

Svjetski prvak prijeti: Ovo što F1 radi nema smisla, otići ću

Svjetski prvak Maks Verstapen (Max Verstappen) startat će prvi na sutrašnjoj utrci VN Australije, a uoči starta kritizirao je novi prijedlog šefa Formule 1.

Stefano Domenikali (Domenicali), šef Formule 1, je uoči VN Australije govorio o tome kako bi želio povećati broj kompetitivnih dijelova svakog vikenda tako što bi ukinuo slobodne treninge i povećao broj “sprint” utrka kojih je trenutačno u kalendaru šest, što se nije svidjelo Maksu, piše “Sport klub”.

– Nadam se da neće biti takvih promjena jer ja onda neću ovdje biti još dugo. To nema smisla i uopće mi se ne sviđaju te ideje. Ako nam tako naguraju raspored, vikendi će postati preintenzivni, a i ovako smo pod velikim opterećenjem, rekao je Nizozemac i dodao:

– Jasno mi je da je Formuli 1 u interesu da se čitavog vikenda nešto događa, ali mislim da moramo zadržati format prema kojem se samo subotom i nedjeljom vozi za nešto. Dolaze sezone u kojima ćemo u kalendaru imati 24 ili 25 utrka i, ako u to utrpaju još ovakvih malih utrka, mene to neće zanimati. Neću u tome uživati.

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close