“Sveti seksualni rat”, džihad al-nikah

Brojne Tunižanke otišle su u Siriju voditi tzv. ‘sveti seksualni rat’, džihad al-nikah, da bi utažile seksualne potrebe islamskih boraca, izjavio je tamošnji ministar unutarnjih poslova Lotfi Ben Jeddou pred nacionalnom skupštinom, prenosi AFP.

‘Imaju seksualne odnose s dvadeset, trideset, sto’ boraca u ime ‘džihada al-nikaha’ (svetog seksualnog rata) te se potom ‘vraćaju trudne’, izjavio je ministar.

Institucija džihad al-nikaha, navodi se u saopćenju, dozvoljava vanbračne seksualne odnose s više partnera, a neki vođe selefista smatraju je legitimnim oblikom svetog rata.

Tuniske novine govore o stotinama žena koje se nalaze u Siriji, iako sam ministar nije dao preciznu brojku. Samo je izjavio da je oko 6.000 mladih Tunižana spriječeno prilikom odlaska u Siriju od marta kada je preuzeo funkciju.

U tu je svrhu pojačao granične kontrole na aerodromima da bi zaustavio mlade Tunižane na putu prema Siriji. Čak je i otvorena službena istraga o posebnim ‘mrežama’ preko kojih mladi odlaze u Siriju, a osnovana je i ‘krizna ćelija’ sa ciljem ‘nadgledanja terorističkih aktivnosti na granicama zbog porasta selefijskog ekstremističkog pokreta’.

(Tportal.hr)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close