Svečanom akademijom obilježen Dan BH Telecoma

Svečanom akademijom održanom danas kompanija BH Telecoma proslavila je 21. godišnjicu od dodjele BiH međunarodnog koda 387. “Izuzetno mi je zadovoljstvo što danas prvi put slavimo Dan BH Telecoma u novoj poslovnoj zgradi”, kazao je na današnjoj svečanosti generalni direktor ove kompanije Nedžad Rašidbegović.

On je dodao da je tadašnja dodjela koda 387 bila značajna za cijelu državu jer je bila svojevrsno prvo međunarodno priznanje za zemlju.

Sudionici su također izrazili žaljenje što se proslava poklopila sa velikom nesrećeom koja se dogodila u  jami Raspotočje RMU Zenica te je zato obilježavanje Dana BH Telecoma  započelo odavanjem počasti rudarima.

Prema riječima Hamde Katice, izvršnog direktora Izvršne direkcije za razvoj poslovanja BH Telecoma,  BH Telecom želi da pretplatnicima donese najveći kvalitet i najbolje usluge po najnižim cijenama.

“Nastojimo svim snagama da poboljšamo uslove života i rada u BiH. Ovom prilikom objavit ću pružanje novog seta telekomunikacijskih usluga u svim segmentima koje BH Telecom ima, dakle u području fiksne, mobilne mreže i jedne specijalne kategorije koju smo nazvali Moj izbor, gdje će pretplatnik ukomponovati sve usluge i na taj način ostvariti popust u svom telefonskom računu. Nadamo se da će ovakav način usluga biti dobro prepoznat”, kazao je Katica.

Sa željenjem kaže, ističe, da konkurencija ne odgovara na njihov izazov ili odgovara sa nedovoljno kvalitetnom uslugom po istom principu. “Nadamo se da će taj novi razvoj telekomunikacionih sistema u svijetu doprijeti i do naših korisnika i na taj način stvoriti bolji ambijent za življenje i rad u BiH”,  kazao je Katica.

Što se tiče fiksne mreže uvedena su tri nova paketa od kojih su dva flat. Paket Flat BH Telecoma ima neograničen govorni promet unutar mreže BH Telecoma, Flat BiH-neograničen govorni promet u BiH. Paket Senior Plus namijenjen je za socijalne kategorije stanovništa i za penzionere koji imaju minimalnu penziju (do 350 KM), a uključuje neograničen bespatni govorni promet za pozive prema brojevima fiksne mreže BH Telecoma.

Što se tiče mobilne mreže uveden je novi postpaid tarifni plan pod nazivom NoLimit, koji korisnicima donosi 4 nova pretplatnička paketa i koji je zasnovan na principu neograničenog govornog i SMS prometa.

Što se tiče prepaida Ultra Flat opcija dokupa kredita od 1. augusta je kontinuirano dostupna svim ultra korisnicima. Za 2 KM korisnicima su dostupni neograničeni razgovori u fiksnoj i mobuilnoj mreži BH Telecoma i neograničen SMS promet prema svim bh. mrežama na fer osnovi unutar 24 sata.

Aida Štajnbauer, članica uprave i predsjednica organizacionog odbora obilježavanja ove manifestacije je istaknula najvažnije aktivnost koje su reaizirane u sklopu obilježavanja ovog dana. U sklopu ove manifestacije upriličeno je i predstavljanje monografije pod nazivom “Strateško planiranje u BH Telecomu”.

Himzo Bajrić, glavni i odgovorni urednik monografije, je kazao da je ona fokusirana na na način kako je kompanija strateški planirala i postigla svoj uspješan dosadašnji razvoj  i postala lider na bh. telekomunikacijskom tržištu. “Današnje telekomunikacijsko tržište, koje je u stalnoj i sve bržoj mijeni, zahtijeva adekvatne promjene poslovnih procesa i nameće potrebu za konstantnim iznalaženjem novih proizvoda, novih tržišta i drugačijih načina poslovanja od svih učesnika na tom tržištu. Uspješnost poslovanja u najvećoj mjeri zavisi od sposobnosti poslovnih subjekata da kreiraju strategiju svog razvoja na način da stvore povjerenje u svoje proizvode, usluge i općenito poslovnu politiku preduzeća, odnosno u samo preduzeće”, kazao je Bajrić.

BH Telecom je povodom Dana kompanije upriličio akciju tokom septembra u kojoj će biti moguće za 1 KM postati korisnik usluga BH Telecoma kao što su MojaTV, fiksni telefonski priključci, xDSL i dr.

ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close