Sve više parova se odlučuje na život bez seksa

Čini se da dostupnost brojnih informacija iz časopisa, filmova i knjiga djeluje deprimirajuće na veliki broj parova.

Poruke koje šalju filmovi poput “Pedeset nijansi sive” o tome kako bi seks trebalo da izgleda, stvaraju pritisak na prosječne parove koji, iz straha da neće ispuniti očekivanja u krevetu, seks radije izbjegavaju.

Svega 45 posto parova smatra svoj seksualni život relativno ili vrlo dobrim, dok njih 51 posto priznaje da su u proteklih mjesec dana premalo vodili ljubav, pokazala je britanska studija sprovedena na 6.000 ljudi, koji se žale na nedostatak spontanosti u vezama.

Bračni sav.etnici ističu da se sve rjeđe seks događa sam od sebe – poslovni ljudi prezauzeti su svojim rasporedima pa se intimna druženja sa partnerima planiraju unaprijed.

– Seks ne bi trebalo da bude razočaravajuće iskustvo i ima mnogo stvari koje mogu preokrenuti situaciju u vašu korist tako da ponovno uživate u ispunjenom seksualnom životu, samo morate međusobno razgovarati o tome šta vam odgovara, savjetuju seksualni terapeuti.

Ljudima je neprijatno da razgovaraju o takvim temama iz straha da druga strana neće imati isto mišljenje, ali ni zatvaranje i ignorisanje problema u vezi neće donijeti pomak. Samo iskren razgovor može poboljšati, kako seksualni, tako i svakodnevni život u paru.

Izvor: B92

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close