LifestyleShowbiz

Sve što trebate znati o Silvani Armenulić

Bila je jedinstvena, a poginula je na današnji dan

Autor: Buka / Avaz/Telegraf

Na današnji dan, 1976. godine, poginula je Silvana Armenulić, po mnogima najbolja pjevačica novokomonovane muzike, ali i sjajna izvođačica sevdalinki. Njene pjesme koje je otpjevala i snimila prije četrdesetak i više godina i danas se radu slušaju širom Balkana.

Poginula je u rano jutro u saobraćajnoj nesreći na putu Beograd – Niš, u mjestu Kolari u automobilu zajedno sa sestrom Mirsadom (Mirjanom) Bajraktarević i Radetom Jašarevićem, šefom Narodnog orkestra RTB, koji je i vozio.

Silvana je zapravo Zilha Barjaktarević, rođena u Doboju 1939. godine, koje je svoje umjetničko ime dobila kada je počela sa estradnom karijerom u Beogradu, na zahtjev tamošnjih producenata i menadžera koji su smatrali da neće uspjeti dostići popularnost noseći muslimansko ime.

Prezime Armenulić dobila je kada se udala za nekadašnjeg tenisera Radmila, što joj njena majka Hajrija, a pogotovo otac Mehmed nikada nisu oprostili.

Njene pjesme  “Noćas mi srce pati”, “Rane moje”, “Šta će mi život bez tebe dragi”, “A što ćemo ljubav kriti”, “Ciganine svira, sviraj”, “Ja nemam prava nikog da volim”, i mnoge druge i danas su veliki hitovi.

Iako je prošlo 39 godina od smrti nekada slavne pevačice, misterije koje su vezane za ovu tragediju nikada neće biti razjašnjenje. Dok jedni tvrde da se radilo o saobraćnoj nesreći, postoje i oni koji misle da je ubijena
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close