Svakodnevno će se dijeliti somuni, a nakon iftara kahva, poslastice

Od 25. jula do 5. avgusta 2013. godine, na platou ispred BBI Centra u Sarajevu bit će održan Drugi ramazanski festival knjige (RFK) u organizaciji Izdavačke kuće “Connectum”.

I na ovogodišnjem festivalu učestvuju skoro svi eminentni izdavači i knjižari iz cijele BiH. Posebnu dobrodošlicu organizator je uputio “Biblioneru” iz Banje Luke i “Nostalgiji” iz Prijedora, kojima je ovo prvo učešće.

Pored prodajnog, RFK i ove godine ima svoj multidimenzionalni kulturološki karakter, a glavni cilj bit će mu darivanje građana, koje osmišljava, organizira i realizira “Connectum”.

Uz prodajnu izložbu knjiga bh. izdavača i knjižara, uz velike popuste, planirani su brojni kulturni sadržaji prvenstveno vezani za ramazansku i bajramsku tradiciju u našoj zemlji.

Od planiranih sadržaja izdvaja se nastup specijalnog gosta iz Turske poznatog kaligrafa dr. Sulejmana Berka koji će posjetiocima kao trajni poklon ispisivati imena građanima Svakodnevno će se dijeliti i ramazanski somuni, a u postiftarsko vrijeme posjetiocima će se besplatno služiti bosanska kahva, osvježavajuća pića i poslastice.

Prikupljat će se i nove knjiga koje će nakon Festivala biti darovane Omladinskoj biblioteci u Bosanskoj Dubici. I ove godine svi izlagači na RFK besplatno će ustupiti, tj. darovati, svoje knjige u vrijednosti od 200 KM. Za istu namjenu i građani će moći kupljenu knjigu na nekom od štandova ubaciti u veliku prozirnu kutiju koja će biti izložena tokom trajanja RFK.

Radno vrijeme RFK bit će od 9 do 23 sati.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close