Sutra javna diskusija na temu “Kako vijećnici/vijećnice utiču na kvalitet života građana/građanki Visokog?”

U utorak, 29. Septembra. 2015. godine u Velikoj sali općine Visoko sa početkom u 17:00, Westminster fondacija za demokratiju u Bosni i Hercegovini organizuje javnu diskusiju na temu “Kako vijećnici/vijećnice utiču na kvalitet života građana/građanki Visokog?” sa fokusom na konkretne promjene u zajednici koje mogu ostvariti predstvanici lokalne vlasti. Svoje prisustvo su već najavili predstavnici i predstavnice lokalne vlasti u Visokom, kao i članovi i članice udruženja “Damar omladine” Visoko.

Taj će biti prva u nizu javnih diskusija u općinama koje će Westminster Fondacija organizirati širom BiH, a u okviru projekta ”Promocija žena u politici u BiH”.

U diskusijama će učestvovati vijećnici, drugi predstavnici lokalne vlasti, kao i predstavnici lokalnih organizacija koji se bave temama jednakosti spolova ili uopšte ljudskim pravima.

Westminster fondacija za demokratiju je vodeća britanska fondacija za podršku stvaranju funkcionalne demokratije. WFD je nezavisno javno tijelo, osnovano 1992. godine, koje finansira Ured za vanjsku politiku i Ured Commonwealtha Velike Britanije.

Organizacija pruža stručnu podršku u razvijanju parlamentarnih tijela, struktura političkih stranaka i organizacija civilnih društava – ključnih institucija koje čine funkcionalnu demokratiju.

Moderatorica i uvodna riječ:
Amra Babić – Načelnica Općine Visoko

Govornici/Govornice:
Nevzeta Begić – Vijećnica – Općina Visoko
Mirela Mateša Bukva – Predsjedavajuća Općinskog Vijeća Visoko
Delila Halilović – Vijećnica – Općina Visoko
Edin Islamović – Udruženje “Damar Omladine” – Visoko
Zijada Smailagić – Vijećnica – Općina Visoko
Nejra Tatar – Udruženje “Damar Omladine” – Visoko

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close